top

megafon har lavet algoritmen til tv 2s kandidattest 

TV 2 har netop lanceret deres store kandidattest, der efterhånden er blevet en tradition op til folketingsvalg. Her kan vælgerne gå ind og besvare en række spørgsmål og herigennem finde ud af, hvilke kandidater, de er politisk mest enige med. 

når spørgeskemaer bliver til algoritmer

13.  MARTS 2019

MEGAFON har – som TV 2’s faste samarbejdspartner i forbindelse med politiske analyser – været med til at udarbejde den grundmodel, som kandidattesten er opbygget over.  Megafon har sammen med TV 2, TV 2 Regionerne og datavirksomheden Paqle udviklet testen.

hovedtemaer om alt fra miljø til retspolitik

Hele idé grundlaget i testen har været, at det er vælgerne selv, der har skullet sætte dagsordenen. Derfor har MEGAFON været ude at bede tusindvis af vælgere om selv at sætte ord på, hvad der for dem personligt vil være vigtigst, når de skal sætte deres kryds ved det kommende folketingsvalg. 

Det har resulteret i 14 hovedtemaer, der strækker sig fra alt fra miljø til skoler, hospitaler, udlændinge og retspolitik, for bare at nævne nogle. Udover disse landspolitiske emner er der også enkelte helt regionale emner, der er specifikke for hver af de 10 storkredse, som Danmark er inddelt i. 

I samarbejde med TV 2 Nyhederne og TV 2’s regioner har MEGAFON udarbejdet et spørgeskema, der dækker alle de 14 landspolitiske hovedtemaer samt regionale spørgsmål for hver af de 10 storkredse. Dette spørgeskema er sendt ud til samtlige folketingskandidater, som fra efteråret 2018 og frem til lanceringen af kandidattesten har haft mulighed for at besvare skemaet.

MEGAFON har på baggrund af disse besvarelser udarbejdet en algoritme, der på den mest enkle og sikre måde matcher kandidaternes besvarelser med de svar, du som vælger giver, når du tager testen.  Den bagvedliggende algoritme er med til at sikre en spredning på kandidater, således at ingen kandidater er ens. Dette er medvirkende til, at du som vælger får det mest sandsynlige match på, hvilken kandidat, der bedst repræsenterer dine holdninger. Både landspolitisk og i din egen storkreds.

Tag kandidattesten allerede nu og bliv klogere på hvor du skal sætte dit kryds til folketingsvalget!

Testen findes på alle TV 2 Regioner og kan tilgås her


 

KONTAKT MEGAFON

Ring og få en uforpligtende snak i dag med en af MEGAFONs konsulenter på tlf.: 77 41 41 41.

HVORFOR VÆLGE MEGAFON?

SOLID OG OMFATTENDE ERFARING

MEGAFON har en solid og omfattende erfaring med undersøgelser for private og offentlige virksomheder og organisationer. Vi giver jer en individuel rådgivning og gennem et tæt samarbejde med jer sammensætter vores konsulenter det undersøgelsesdesign, der er optimalt i forhold til netop jeres problemstillinger og behov.

HØJT KENDSKAB OG TROVÆRDIGHED

MEGAFON er et af de mest kendte analysefirmaer i Danmark, velkendt for en høj kvalitet og troværdighed. Ved at vælge MEGAFON får I fra starten en høj troværdighed hos dem, der skal bruge undersøgelsen: ledelsen, politikere, journalister og meningsdannere. At vælge en anerkendt samarbejdspartner gør jeres arbejde nemmere i alle faser af undersøgelsen.

UAFHÆNGIGE RESULTATER OG HØJE SVARPROCENTER

Når I skal udføre analyser, er det en god ide, at undersøgelsen bliver udført af et uafhængigt analyseinstitut, så analysen ikke bliver påvirket i en bestemt retning. Samtidig vil respondenterne være mere villige til at deltage i en undersøgelse, når det er et velkendt og respekteret firma, der kontakter dem. Med MEGAFON som afsender får I en uafhængig, seriøs og valid undersøgelse med en højere svarprocent, der sikrer en bedre kvalitet.

MEGAFON A/S

Alhambravej 12 • 1826 Frederiksberg C
CVR nr. • 41321431
Telefon • +45 77 41 41 41
E-mail • megafon@megafon.dk