top

Nye tal i det politiske index
25. juni 2020

Hvis der var valg i dag, ville det blive et ualmindeligt tæt løb mellem Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti om at blive blå bloks tredjestørste parti. Det og meget mere viser de nye tal fra vores faste meningsmål for Politiken og TV 2. 

Se den udvidede version af det politiske index her

Hvad sker der i blå blok?

Udover det tætte løb om titlen som blå bloks tredjestørste parti, viser tallene, at Nye Borgerlige står til 6,2 % af stemmerne, mens Dansk Folkeparti må finde sig i en ny rædselsmåling, som sender dem ned på 6,1 %.

Nye Borgerlige henter primært deres vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre. De frafaldne vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre forklarer samstemmende skiftet til Nye Borgerlige med, at det fremstår klart, hvad Nye Borgerlige vil, mens det ikke er tilfældet for de partier, de kom fra.

Med de nye tal er der ingen tvivl om, at Det Konservative Folkeparti aktuelt er blå bloks andenstørste parti. Med 9 % af stemmerne er Søren Pape nu alvorligt tæt på at kunne kalde sig ’Mr. 10 procent’. - En titel som ikke altid var en ubetinget hyldest til forgængeren Bendt Bendtsen, men Søren Pape kan nok leve med prædikatet.

Blå bloks største parti, Venstre, må med 17,4 % notere den dårligste måling i denne valgperiode.

Hvad sker der i rød blok?

I rød blok er den nye meningsmåling en påmindelse til Socialdemokratiet om, at træerne ikke vokser ind i himlen. Med 31 % må A nemlig notere en tilbagegang på 3,2 procentpoint i forhold til forrige måling. Inden for blokken er det primært Radikale Venstre, der profiterer af dette med en fremgang på 1,7 procentpoint sammenlignet med seneste måling. Det betyder, at hvis der var valg i dag, ville de radikale stå til 8,2 % af stemmerne. De nytilkomne radikale vælgere lægger ret konsekvent vægt på de Radikales rolle som vagthund overfor regeringen.

Rød og blå blok imellem

Mellem blokkene er der sket en forskydning i blåt favør i forhold til seneste måling. Men med 56,2 % til rød blok og 43,8 % til blå, ligger Mette Frederiksen og co. stadig klart over valgresultatet, og får næppe behov for at kigge sig over skulderen foreløbig.

Om meningsmålingen

Meningsmålingen er gennemført 22-25/06 2020 som en kombineret web/telefonmåling.

Målgruppen er danskere i alderen 18+ år, og 1.074 respondenter har medvirket.

HVORFOR VÆLGE MEGAFON?

SOLID OG OMFATTENDE ERFARING

MEGAFON har en solid og omfattende erfaring med undersøgelser for private og offentlige virksomheder og organisationer. Vi giver jer en individuel rådgivning og gennem et tæt samarbejde med jer sammensætter vores konsulenter det undersøgelsesdesign, der er optimalt i forhold til netop jeres problemstillinger og behov.

HØJT KENDSKAB OG TROVÆRDIGHED

MEGAFON er et af de mest kendte analysefirmaer i Danmark, velkendt for en høj kvalitet og troværdighed. Ved at vælge MEGAFON får I fra starten en høj troværdighed hos dem, der skal bruge undersøgelsen: ledelsen, politikere, journalister og meningsdannere. At vælge en anerkendt samarbejdspartner gør jeres arbejde nemmere i alle faser af undersøgelsen.

UAFHÆNGIGE RESULTATER OG HØJE SVARPROCENTER

Når I skal udføre analyser, er det en god ide, at undersøgelsen bliver udført af et uafhængigt analyseinstitut, så analysen ikke bliver påvirket i en bestemt retning. Samtidig vil respondenterne være mere villige til at deltage i en undersøgelse, når det er et velkendt og respekteret firma, der kontakter dem. Med MEGAFON som afsender får I en uafhængig, seriøs og valid undersøgelse med en højere svarprocent, der sikrer en bedre kvalitet.

MEGAFON A/S

Alhambravej 12 • 1826 Frederiksberg C
CVR nr. • 41321431
Telefon • +45 77 41 41 41
E-mail • megafon@megafon.dk